2021-09-22
由細到大都好少去太興,因為價錢都係相對其他茶記貴。但自從出得黎做野,食嘢都唔洗太介懷個一百幾十蚊,唔通慳得多就可以買樓咩,晒氣。坐得舒服/食得happy唔happy反而愈來愈重要。依間太興真係冇得頂,食到我一肚氣。下午茶嘅種類都幾多,我叫左鵝髀飯$85,星洲米$56。今次係第二次黎食鵝髀飯。第一次黎食係佢岩岩開張,隻鵝髀燒到燶燶地,今次黎食係睇下佢有冇改善下,好可惜,冇。依舊係食落一陣燶味,你睇下個皮嘅色都略知到一二。免切鵝髀個size都正常,配菜非常無味。星洲米,慢食嘅Mcdull就黎食晒成碟飯,催3催4先到。一上到枱,嘩,份量少到一個點,其實少都唔係問題,下午茶嘛,但佢少得黎啲料係兜唔勻,我啖啖都係肉/蝦/炒蛋,痴線,真係用垃圾級別。之後我捉左個經理同佢傾計,簡單啲問佢點解燒鵝可以係燶,星洲米點解炒到咁差。佢都幾客氣咁答:燒鵝燶味,係因為太興啲燒鵝係熏嘅;星洲米就兩兜一齊炒,可能分唔勻。晒氣,機會就人地俾,一次,兩次,過左就冇。認真,我以後都唔會再黎幫襯👋ps 8月26號,太興股價$1.67,咁嘅質素,我放長雙眼睇下幾時得番0.67🤷♂️Mcmug綜合評分:1/10,食到一肚氣,b
下午茶嘅種類都幾多,我叫左鵝髀飯$85,星洲米$56。
佢都幾客氣咁答:
Mcmug綜合評分:1/10,食到一肚氣,blacklisted。
Mcdull 綜合評分:5/10,食物味道尚算合格,但俾佢搞到好唔開心😫-3,2/10