2019-08-24
之前申請AE💳有$2000香港君悅酒店餐膳消費咭31/8過期,所以就揀左呢間和C6來一試。但可惜對食物、環境及服務都失望了 😭🍽 先講食物,我叫咗鹿悅Kaetsu set ($880)。 🥗季節前菜- 用蝦、三文魚子刺身、秋葵、粟米配上酸酸甜甜啫哩製成嘅開胃前菜。🍣刺身(5種)- 不吝嗇的厚切雜錦刺身,算係今晚唯一覺得還可以的。🍲季節碗湯- 日式魚蛋湯 😒 絕對唔係我杯茶!🍤大蝦、蔬菜天婦羅- 麵粉厚到呢 (see photo)~刺身就話姐,麵粉唔使咁厚呀嘛 🤮話晒都係今晚其中一個主菜啊,真係好失望!想像唔到佢餐牌會有天婦羅set 😱🥩鹽燒佐賀A3和牛- 有冇牛味又過熟 (see photo)!剩係得肥膏又唔係入口即溶!點解呢度啲主菜嘅質素可以咁嘅 🤯🍚配白飯及麵豉湯🍨芝士蛋糕配芝麻雪糕🎎 環境來講,都係好一般。我哋安排坐咗類似sushi table。本來都覺得冇乜嘢,但成餐飯啲侍應不停咁樣喺張枱前面個走廊走來走去。 完全唔覺得呢間係一間酒店入面嘅餐廳。💁🏻♀️ 服務來講,侍應質素都係唔掂。我C6叫咗一個日本和牛set,和牛可以選擇鹽燒、照燒或者Sukiyaki。之後我哋問佢會介紹用邊
🍲季節碗湯- 日式魚蛋湯 😒 絕對唔係我杯茶!
🍚配白飯及麵豉湯
🍨芝士蛋糕配芝麻雪糕
💁🏻♀️ 服務來講,侍應質素都係唔掂。我C6叫咗一個日本和牛set,和牛可以選擇鹽燒、照燒或者Sukiyaki。之後我哋問佢會介紹用邊一種煮法,佢就答我地一句「是但你」! 另一問題就係廚房出菜慢但侍應快!即係咁~我哋7pm開始食,到8:30pm先送上主菜!等好耐,但是侍應一放低就即走!