2024-05-29
咁既價錢。伏!今日3個人book左枱20:30食飯諗住傾下計,上到去枱都未Set就全場得4枱好啦。睇下Menu有咩食,諗住價位都唔係叫低都唔會點出事,睇睇下有個呀姐行埋黎介紹是日精選,點知佢一口氣講左10樣野?唔係覺得我會記得晒? 冇理佢之下叫左自己食既野,round 1 食食下冇啦啦隊左3隻雞翼上黎,我地成頭問號❓佢放低左講「雞翼」就走左,叫都叫唔切😱明明我都冇叫?跟著叫返佢返黎啦⋯⋯話我都冇叫過,佢下一句就話咁要唔要? 唔要幫你Cancel, Btw唔係要唔要既問題,不如你睇下單先,你叫佢去睇單~點知原來佢落錯枱!我真係成頭問號!計埋我先得6枱,有3個Staff , 試下唔好rush到好似食緊紅茶咁👀之後叫左個Menu試寫既日本蕃薯串,明明Menu上面圖都係日本蕃薯🍠點個黎到係甜著粒,我問呀姐係咪黎錯左佢答我:係呀,我地轉左用呢個甜薯粒,因為冇日本蕃薯呀,重點Menu冇寫轉左,落單冇講,落單淨係講左一定要兩串起,我話咁幫我Cancel佢,根本圖文不符,唔好是但俾d類似既野我當係,本人都係做飲食,甜薯我叫貨$19@1包,你冇賣你一係係Menu寫sold out,一係落單時麻煩叫同事講
咁既價錢。伏!
佢答我:係呀,我地轉左用呢個甜薯粒,因為冇日本蕃薯呀,重點Menu冇寫轉左,落單冇講,落單淨係講左一定要兩串起,我話咁幫我Cancel佢,根本圖文不符,唔好是但俾d類似既野我當係,本人都係做飲食,甜薯我叫貨$19@1包,你冇賣你一係係Menu寫sold out,一係落單時麻煩叫同事講聲,唔好搵樣野上枱之後話轉左!
總結:
3個人埋單折左$1240,唔叫平唔叫貴,但唔係咁既服務,建議老闆唔好搵做開紅茶既人黎炒散,成間野睇上去好似好好咁,野食唔特別講。但成個檔次俾位姐姐拉低晒,佢成個過程好急好急好急,但間餐廳咁既格局是咪應該要急到咁? 我成枱都做飲食業,成枱都覺得呀姐唔係好掂,可考慮下放慢一下佢腳步,唔好令客人食得咁辛苦!本身諗住再叫野食,諗諗下都係收手!(本身唔係諗住有折先食,係見到佢openrice d 相面門唔錯先 book位)