2021-10-20 133 瀏覽
魷魚遊戲最近好火熱,見梨泰院食住個勢推出魷魚遊戲活動,如果客人電話號碼有劇中人物號碼既話,就送半隻甜辣炸雞!我身為韓粉既狂熱份子,咁有gimmick仲有炸雞食!就梗係唔會錯過啦!店員幫我地點餐已經露出不耐煩嘅神情😳最後我地用魷魚遊戲活動號碼嘅時候,店員竟然向我地抱怨其他食客不想付出,但要拿優惠著數😰😰😰我地心諗“我地雖然都係為左個優惠而黎,但係我地好合作比佢核對資料呀....做咩咁講到好似我地唔合作嘅” 之後店員再拎張單比我地睇,男朋友check check發現岩岩個店員落錯單😑店員幫我地落左個價錢貴啲嘅雞泡魚乾😒明明岩岩指比佢睇都唔係貴啲嗰款🙄即刻搵佢更正返! 甜辣炸雞(魷魚遊戲活動送)受左氣嘅我地心諗只要有美食心情一定會變靚返晒😋不過事與願違...首先上菜嘅係活動送嘅半份甜辣炸雞...炸雞好細隻而且舊舊都有骨/細骨🤕真係一不小心就會界損牙肉嘅程度!食完啲骨仲好似多過啲肉咁..一啲都冇食炸雞好痛快嘅感覺😣 芝士烤五花肉 $168哩個“照騙”超過份!明明memu張圖係一舊舊排得好靚嘅五花腩肉!點知真正黎到嘅係五花腩片😒口感同觀感、腩肉同肉片嘅價錢都差好遠囉😵薄片豬肉有比較“硬口”嘅軟骨

甜辣炸雞(魷魚遊戲活動送)

士烤五花肉 $168
哩個“照騙”超過份!明明memu張圖係一舊舊排得好靚嘅五花腩肉!點知真正黎到嘅係五花腩片😒口感同觀感、腩肉同肉片嘅價錢都差好遠囉😵薄片豬肉有比較“硬口”嘅軟骨😬少d牙骹食都唔得!而且豬肉有陣好重嘅豬騷味同雪味😕唯一覺得好味嘅係芝士粟米好好味道,但係芝士粟米跟豬肉夾黎食味道又唔夾!連芝士重味道都蓋唔住豬嘅騷味...整體味道唔推薦而且偏貴!連芝士控嘅我都要講句“不了🙅‍♀️”

辣雞泡魚 $38
厚切凍冰冰又韌又辣🔥唔講都唔知自己食緊嘅係雞泡魚🥵我同男朋友都試左一條就收手啦...因為食完都唔知自己食緊乜😬用好辣好重醬料去醃製,口感硬到好似同牙骹鬥打咁!為左牙齒著想..我地點到即止好了!😬😬😬

芒果椰子沙冰 $36 + 朱古力沙冰 $36
冇驚喜中規中矩嘅飲品,份量亦唔太夠飲!正常食炸雞要大大杯飲品先夠爽夠解渴㗎嘛,不過哩杯沙冰份量冇想像中咁夠飲!食到一半我已經飲晒杯飲品啦😑

埋單結帳嘅時侯又發生左不愉快嘅事情,話說我地埋單嘟八達通比錢,但店員話嘟唔到扣唔到數,所以要我地轉信用卡比錢!咁我地用信用卡埋左單走左啦!到搭車返屋企既時候,男朋友發現八達通好似少左錢,後尾我地check返八達通app,發現岩岩嗰餐原來係扣左數😱😱😱我地即刻聯絡返餐廳,但餐廳店員叫我地自己聯絡返八達通搞退錢手續😰既然如此...唯有我地自己聯八達通,八達通公司回覆都好唔肯定會唔會退回全數,叫我地隔多幾日自己再check😭估唔到食一餐炸雞有咁長手尾要follow up...🤕