2023-07-10
今日約咗朋友喺APM交收,跟住想喺附近食午餐,商場嘅餐廳,又多人,又成日食,真係想試吓新嘢。行前少少,去1亞太中心,嗰座大廈都有好多餐廳。小朋友一望廣告牌,就想去食炸雞,咁我哋就去試吓。餐廳都幾寬敞,有大窗可以望風景,光線好充足,可惜我哋唔係坐窗口位。睇menu……..好多都好正喎……不過好多都辣,我小朋友唔食辣喎…….揭多幾頁,好彩都有好多唔辣嘅選擇。我哋叫咗黑松露卡邦尼意大利粉,瑪格麗特薄餅,香脆雞。脆香雞一黎到唔見咗幾嚿,小朋友急不及待叉咗嚟食,我想影張相留念都唔得😥。意粉好重黑松露味,好香。食食吓仲俾小朋友搵到芝士竹輪卷,佢好開心,因為平時西餐冇佢鍾意食嘅竹輪卷,佢即刻搵晒嚟食😅。薄餅邊勁脆,除咗平時嘅蕃茄醬同芝士,仲有一種啡色醬汁,甜甜地,成個Pizza走一圈,所以每一塊都有少量,幾得意。因為餐廳播住韓國流行曲,仲有個大電視。小朋友可以聽住歌食飯,心情特別興奮,一邊食,一邊跟着拍子點點頭。因為你開心,我也很快樂😀。之後我哋仲傾咗一陣計,小朋友仲爆咗同學秘密俾我知,我哋突然friend咗好多🤣🤣🤣。總括,各樣嘢也十分滿意,會再嚟,希望小朋友下次再爆秘密俾我聽😅。