2021-01-10 125 瀏覽
返工返得咁辛苦, weekend 最想係週圍行吓, 行到邊食到邊, 乜都唔洗點 plan, 最近個 weekend 就決定出走去荃灣。行到攰攰地決定搵間坐得舒舒服服嘅地方食吓野。喺地鐵站出口嘅千色匯廣場就搵到呢間專食米線嘅台式嘢 - 101台式休閒餐廳。 下午茶時段最平30幾蚊就已經有交易但係因為幾肚餓就決定食返正常Menu嘅嘢, 價錢合理之餘份量亦都好大份。最特別嘅就試咗個藥膳湯醉雞米線, 藥膳味好足料, 冬天食落感覺好暖身, 醉雞都好嫩滑值得一試。加$8可以有杯熱飲加$10就可以有杯凍飲, 另外加大裝極兩級嘅份量都只係再加$5- 試咗杯台式愛呂芒果汁, 好清新好 refreshing。我哋就再加配左幾個小食, 小食都好多選擇, 又有雞翼又有水餃樣樣嘅味道都唔錯。另外我哋叫多個台式滷肉牛肉飯, 份量好夠台式滷肉都幾入味。如果唔係疫症嘅時候應該有啲一人鍋添, 到時又可以再試吓新嘢✌

2021-01-09