2023-11-04 101 瀏覽
放假去左太子一間以Space Age作為靈感嘅cafe慢活一下~ 環境幾舒服,裝修又帶點風味風,感覺幾chill☺差唔多3點去到,好好彩仲有lunch menu可以叫,叫左兩個主食+兩杯special drinks,份量剛剛好,唔會太heavy!✨Matchy Combo - 係自選1 Carbs + 2 Meat + 2 Veggies/Eggs嘅set,我揀左Carbs: 紫蘇醬油醋蕎麥麵; Meat: 慢煮紅酒牛肋條+火炙辣味吞拿魚; Veggies/Eggs: 蜜糖紫薯配蒟蒻+明太子日式蛋卷🍱 蕎麥麵唔會太腍幾有口感,個汁真係食到紫蘇味幾清新👍牛肋條好入味,煮得好夠腍好易入口😋吞拿魚辣得幾過癮;蛋卷中間夾住滿滿明太子好治癒😻✨大蝦蘿勒芫茜青醬螺絲粉 - 大蝦煎過好香口,肉身幾彈😸芫茜味唔算重,夾埋青醬又幾fresh😜✨開心果奶昔 - 為左減少d罪惡感所以我走左Cream,開心果味好真實同濃郁,仲食到開心果碎,重點係唔會太甜太膩😚✨靜岡焙茶鮮奶 - 我轉左燕麥奶,估唔到都好幼滑,焙茶味都香濃!