2023-08-23
🐷🐽蚊蚊豬·老火鍋 烤魚|雞煲|放題🍲今日去開呢頭又極度肚餓,所以諗住同朋友是旦搵間打邊爐放題刷餐飽,點知呢間一啲都唔失禮,正到痺。👍🏻👍🏻呢個藥膳湯底非常濃,成煲湯好足料,落藥材一啲都唔孤寒又多雞。而且我哋留啲雞喺度等佢熬,令到個湯底越嚟越香。不錯不錯‼️未真正食火鍋料之前,我哋先食咗啲魚生墊吓肚,佢哋嘅三文魚好厚身所以口感好飽滿,而且幾有光澤,證明幾新鮮。同埋佢哋嘅八爪魚都唔錯。不過一定要講吓佢哋嘅熟食,燒汁牛仔骨同埋燒豬頸肉串真係好入味,佢啲配料好香但又唔會濃到蓋過本身嘅肉味,特別份量方面都好值得讚,佢嘅一份唔會好多搞到自己好飽又可以減少浪費。去到重點!呢個牛拼盤一啲都馬虎。分別有牛坂腱、極上牛肩嫩肉、封門柳同埋牛舌。四樣都係唔錯嘅部位,全部都好好味,特別符合本人鍾意羶味呢個喜好🤣,真係食唔停口。當然,以上只係冰山一角,佢哋仲有好多唔同嘅火鍋料,魚生,熟食等等任君選擇,一定符合各位嘅口味。如果下次去開呢頭一定會再來嘆過。👍🏻👍🏻