首先哩間餐廳有兩條樓梯可以上去,其中一佢樓下揀哂牌,連大廈都有埋 heading 招牌, lift 都有貼埋餐廳名,點知去到三樓出 lift,豪門深鎖,又無指示,咩都無,只有一個招牌同一個爛的門鐘。我同另一個 friend 去到咪以為唔通咁快執咗。 call 另一個朋友,佢又話已經入咗去坐低咗,我哋四圍揾先知原來要係天台行過去。點解餐廳唔貼過指示牌呢?要客人四圍揾。唔貼指示牌都唔緊要,咁就唔好係樓下楝過牌係度呀嘛?咁個個咁會行去另一個入口囉!上到去,D侍應個個十下十下咁,好似全部都係新手咁。咁都算,你招呼唔熱情,D嘢好食都OK啦。點知.....我真係無諗一個三文魚天使麵可以難食到哩個地步。個廚師係當日失去味覺,定係佢以為佢D材料可以新鮮到靚到完全唔駛調味料?D三文魚完全係淡而好味,又"鞋"又乾。我哋其中一個朋友係超鍾意食嘢,我基本上係無食過佢會食剩嘢,但佢竟然食剩哂所有三文魚咁濟。而我都唔算係咀雕的人,但係我食咗一啖,真係想放低叉走人。同個侍應講,佢只係問D嘢有咩問題,有意見幫我哋反應下。我個朋友好認真咁同佢講有咩問題,佢係有少少尷尬,但係唔知得佢真係應同我地意見。我只係同佢講咗一句"

我哋其中一個朋友係超鍾意食嘢,我基本上係無食過佢會食剩嘢,但佢竟然食剩哂所有三文魚咁濟。而我都唔算係咀雕的人,但係我食咗一啖,真係想放低叉走人。同個侍應講,佢只係問D嘢有咩問題,有意見幫我哋反應下。我個朋友好認真咁同佢講有咩問題,佢係有少少尷尬,但係唔知得佢真係應同我地意見。我只係同佢講咗一句"你叫你自己個廚師食下D嘢先啦!"

收差成80幾蚊一個 set lunch,係咪應該俾少少誠意呢?

另外,D咖啡係酸的,我都唔明點解會有人話又濃又好飲~
奇差
2012-08-08