2022-11-06
估唔到中環有咁抵食嘅日式烤肉Omakase,蘭桂坊地段仲要係地舖,今日試咗個$1,388的Menu,基本上D和牛嘅質素都高真心物超所值。野菜沙律材料新鮮唔洗講,佢個沙律汁又真係調得幾好,原來佢係原用福崗總店的沙律汁。慢煮和牛溫野菜和牛(西冷)配長崎縣的太陽卵,呢個西冷撈埋隻蛋真係好味呢碟只係用黎清一清口腔嘅日式feel泡菜小拼盤都好講究,可想而知呢間餐廳的老闆要求有幾高燒牛脷下面張紙係mark低咗今日師傅揀咗邊6個部位比我地試,1-3係鹽燒,4-6用醬燒今日就會鹽燒呢3款,你睇吓D肉幾靚鹽燒辣椒肉鹽燒臀肉芯鹽燒肉眼燒牛柳芯,中間粉紅色部份真係幾靚松茸野菌湯,又係只不過比你清一清個口腔,D松茸香到呢跟住呢3款就係醬燒嘅醬燒友三角醬燒牛板腱醬燒和尚頭最後就有和牛咖喱飯或者牛尾湯麵二選一和牛咖喱飯牛尾湯麵兩樣之中似乎個牛尾湯麵高好多,個湯麵嘅麵質又滑又彈牙,據聞係日本一家好出名嘅麵廠專登為佢地製造嘅甜品就有綠茶雪糕或者柚子sorbet綠茶雪糕柚子sorbet和牛Pizza係特別追加嘅,個牛味好出,都好好食最後最後,睇埋呢間餐廳嘅裝修,你就知道佢嘅檔次有幾高
慢煮和牛溫野菜
和牛(西冷)配長崎縣的太陽卵,呢個西冷撈埋隻蛋真係好味
燒牛脷
今日就會鹽燒呢3款,你睇吓D肉幾靚
鹽燒辣椒肉
鹽燒臀肉芯
鹽燒肉眼
燒牛柳芯,中間粉紅色部份真係幾靚
松茸野菌湯,又係只不過比你清一清個口腔,D松茸香到呢
跟住呢3款就係醬燒嘅
牛尾湯麵
甜品就有綠茶雪糕或者柚子sorbet
綠茶雪糕
柚子sorbet
和牛Pizza係特別追加嘅,個牛味好出,都好好食
最後最後,睇埋呢間餐廳嘅裝修,你就知道佢嘅檔次有幾高