2021-03-16
近日係銅鑼灣渣甸街開設第二間分店, 地點方便, 🍕店門口有大玻璃可以欣賞師傅即製Pizza, 門口都有人龍排隊無得book位, Menu除咗Pizza仲有沙律🥗、意大利粉🍝、小食等等🤣✨藍芝士蘋果Pizza💙🧀 💰178💫評分: 8.8/10📝最招牌嘅Gorgonzola & Apple Pizza (Mozz/Gorgonzola Cheese/Apple /Suger) 一片片香甜蘋果🍎加上藍🧀獨特香味, 呢個新鮮嘅配搭又咸又甜估唔到咁夾, 表面仲落左糖, 藍芝士唔會好濃易入口, 第一次覺得blue cheese唔臭🤣食成件事幾清新唔會膩, 後尾食到最後再食即使凍咗少少🤏仲可以當甜品食🤣keep住一塊一塊食到唔想停😋✨Crudo Pizza 💰178💫評分: 7.1/10📝(Mozz / Tomato / Rocket /Parma Ham / Grana Cheese)中規中矩🤣, 🍕自己幾愛食parma ham 嘅pizza😋✨Creamy Crab Meat Rigatoni 💰158💫評分: 8.5/10📝忌廉蟹肉大通粉有驚喜, 忌廉蟹肉份量好多, 忌廉香濃🤤大通粉有咬口,
✨藍芝士蘋果Pizza💙🧀 💰178
💫評分: 8.8/10
✨Crudo Pizza 💰178
💫評分: 7.1/10
💫評分: 8.5/10
📝忌廉蟹肉大通粉有驚喜, 忌廉蟹肉份量好多, 忌廉香濃🤤大通粉有咬口, 少heavy不過share食就會好啲🥳
✨Meat Balls Alla Marinara (5 pcs) 💰60
💫評分: 8/10
📝超大粒, 真材實料🥰, 啲汁可以用嚟點啲🍕邊🤣
𝕁𝕒𝕔𝕠𝕞𝕒𝕩
📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地鋪
(銅鑼灣🚇 F1出口行1分鐘就到)
💫評分: 8.6/10
💬Happy Hour嘅drink menu有8折, 所以叫埋佢啲draft beer🥰, pizza🍕配🍺好邪惡🤣因為唔係太多枱所以要預咗等候時間長, 我地都等左1個鐘先入座, 要讚嘅係員工真係好nice😍, 個blue cheese pizza係特別好味到會令我encore嘅店, 想試好耐終於食到😍, 成餐飯好relaxing🥳
想睇更多美食可以去Instagram @hoisumeat
❣️其他分店❣️
📍上環永樂街38-42號東成商業大廈地下C舖
(上環🚇 A2出口行2分鐘就到)
#Jacomax #pizza店 #上環黃店 #銅鑼灣黃店 #黃色經濟圈 #黃店 #黃店地圖 #香港人加油 #懲罰黃店 #pizza黃店 #黃店pizza #pizza #上環美食 #銅鑼灣美食 #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger