2020-11-01
📍壹壹漁一 🇯🇵 今次要介紹嘅係一間主打日本野嘅餐廳,大家有無諗過係間酒店環境又咁舒服,如果大家想好似好chill 咁可以坐室外㗎,午巿套餐價錢只係 最平 $68-108 🤭😳,包括埋一杯飲品, 性價比超高 😍,賣相又靚 👍👍 打卡一流,午市套餐仲可以無限任叫只係 ( $10 蚊一隻 ) 嘅勁大隻日本生蠔🦪,想知我食咗啲咩就睇下面啦👇———————————————————前菜 🥗🍱🍲🍡淨係睇個前菜小碟嘅賣相🥢都感受得到廚師嘅細心同熱誠😝,前菜 分別有 - 沙律🥗丶餐湯丶枝豆丶泰式鳳爪丶餃子🥟丶木耳丶椰汁糕,前菜每樣野都做得好好,會做到酸酸地所以會令人哋好開胃,想繼續食落去😋,個綠色同粉紅嘅椰汁糕唔好睇小佢好重椰汁味幾好食———————————————————火炙魚生飯🔥🍣🍚 $98大家有冇覺得火炙過嘅魚生係特別香😅,最驚喜係佢有三片嘅帶子,雖然份量唔係好多但係有滿足感 😍🙈,飯裏面仲會有鰻魚同埋火炙三文魚,個人好鍾意食燒三文魚🍣 有冇人同我一樣,飯方面壽司醋控制得幾好👍👍 軟硬度適中 😝😝😝———————————————————柳橙辣味醬汁佐慢煮豬梅柳 🐷 $88首先,睇賣相方面已經
前菜 🥗🍱🍲🍡
火炙魚生飯🔥🍣🍚 $98
柳橙辣味醬汁佐慢煮豬梅柳 🐷 $88
首先,睇賣相方面已經睇得出師傅嘅用心,慢煮豬梅柳🐷, 啲豬好腍好好味,再配合埋好smooth 嘅薯蓉,加埋個醬汁整體來講好好食👍👍,但係不過如果以一個男人嚟講應該唔夠飽肚🤣🤣
日本生蠔🦪 $10隻 😳😳
酒店裏邊食到$10 蚊一隻生蠔🦪,仲係可以無限叫添‼️‼️,你唔可以講話非凡咁好食,但呢個價錢食到咁大隻嘅生蠔 🦪 又咁creamy ,超級滿足 😍😍😍,記住係要配合埋佢㗎汁一齊食呀
———————————————————
環境 - 環境好舒適,簡單舒服嘅裝修,唔會俾人一種好逼夾嘅感覺,好適合朋友丶姊妹一齊傾偈食野,‼️ 餐廳出邊仲有一個小小嘅花園仔㗎,雖然無好靚嘅風景🏙,但旁邊都種滿花🌺🌸🐚🍃🌿,可以坐喺出邊 chill 吓
———————————————————
📌如果大家喺社交媒體度打卡,仲會有九折㗎
📍地址
壹壹漁一 (大角咀)
大角咀大角咀道88號旺角帝盛酒店2樓