2019-09-12 2126 瀏覽
里日係中環置地附近搵地方食lunch,周圍都冇位,所以黎左里度,就算lunch hour都係得五六台,令人驚訝 (後尾發現可能大家都知道好難食...)或者係里度唔好彩啦,今日同行朋友唔食牛,所以冇食到我估係里度較優勝嘅牛科理?最近好想飲湯,所以單點左soup of the day,mushroom soup,佢就唔係人地嘅mushroom cream咁creamy同菇味濃,其實我覺得佢係足料嘅,但感覺放好多dried mushroom,所以嗰種菇味並唔係我所幻想嘅mushroom soup味,所以我真係唔識欣賞Grilled shrimp avocado salad,應該係全餐最好食嘅野,蝦彈牙惹味,不過我會希望佢加埋黑橄欖🤣朋友忽然想食洋蔥圈,你可以話佢好抵嘅,但會唔會大件同大碟左少少呢...每人食左兩三舊就飽左...其實朋友叫左個菇嘅意粉添,難食到啲意粉好鞋好硬(我自問拉麵食超硬麵,我都覺得硬!)唔知係米懶健康用gluten free意粉,個感覺好似,真心難食,菇亦有種dried mushroom嘅韌感...加上碟底大概有兩table spoon油咁😑Lunch hour都有啲趕,

Mushroom  soup

Grilled  shrimp  avocado  salad

Onion  rings

其實朋友叫左個菇嘅意粉添,難食到
Lunch hour都有啲趕,但里度嘅速度真係不敢恭維🤦🏼‍♀️真係抵佢冇人,啲server好似係平行空間咁💩
2019-08-09
午餐