話說見佢第一日新開 又見佢個名有咖啡兩個字咪諗住買杯咖啡飲囉, 好啦,咁我望過頭頂個Menu見到佢熱Cafe Latte $24 覺得幾抵喎,就更加覺得要試喇。 排隊前面其實都係得 一個人, 個服務員得閒就望吓自己啲同事吹兩句水, 有時就去帶位,  有時就講講吓嘢突然行開咗,我心諗條友係咪新來㗎,但係我發覺原來唔係 佢啲同事都喺一擔擔,其他人都係喺度吹水。 Anyway講返重點,咁我嗌熱latte 同我講上面頭頂個Menu係錯嘅,同埋佢剩係得大嘅杯,所以呢個價呢就要跟返紙張Menu個價$36, 我心諗冇問題啦,平時咖啡都差唔多呢啲價錢啦。咁我就俾錢啦,條四眼女依舊都係一心幾用 但又冇效率,我俾applepay好似都俾咗幾分鐘。 過咗幾分鐘,佢遞杯熱latte俾我 個杯喺同麥當勞 細橙汁 嘅size仲要細, 如果呢個係個大杯裝,咁我諗佢部咖啡機應該退休嘞。 不過我無謂為咗$36同佢去爭論啦,顯得我cheap, 一嚟佢哋印象分已經接近零二來杯咖啡亦都唔係好飲,所以呢我就永久Blacklist啦 你哋去試呢就祝你好運喇。 康城又多一間垃圾啦,過兩年一定執。
2024-09-14
15 分鐘 (外賣自取)