2018-12-01
今日友人生日, 所以就揀左同事介紹既D間和牛燒肉聽聞食材基本全部由日本黎, 友人係日本愛好者, 一定岩佢D間純除左尖咀外, 係銅鑼灣美食好多既亨利中心都有一間, 位置方便裝修係日式裝修, 感覺舒服坐底就見到D張CERT, 係有日本產食材既認證, 食得放心!有唔少日本飲品選擇, 正呀!左荔枝酒-$58: 少少酒精, 但有濃濃既荔枝味, 配燒肉岩晒右梅酒-$68: 友人加左蘇打水落去, 但仲有唔少梅酒味, 佢話透心涼喎!有唔少正既肉可以選擇左上: 日本產上肉眼- $320, 超濃牛味, 而且有濃濃既油脂味在口中散發, 我地都覺得正過係日本食!右上: 牛舌-$108, 因為切得好薄, 所以可以燒得好香口, 食落爽口冇比, 係我食過既最好食既牛舌!左下:日本產和牛肩眼-$98, D個同肉眼食落既口感有D唔同, 肉感味重D, 但都係好好味右下: 日本產豚肉眼-$98, 食得多牛, 就想食下豬, D個豬幾嫩口, 實在唔錯!基本上牛又好, 牛舌又好, 都係燒一分鐘就OK, 就岩岩好了D抽氣做得好好, 食完唔會搞到全身都係燒肉味!飲飽食醉後, 非常大滿足, 而且都唔洗一千蚊, 性價比高!
聽聞食材基本全部由日本黎,
友人係日本愛好者, 一定岩佢 D間純除左尖咀外, 係銅鑼灣美食好多既亨利中心都有一間, 位置方便
裝修係日式裝修, 感覺舒服
有唔少日本飲品選擇, 正呀!
右梅酒-$68: 友人加左蘇打水落去, 但仲有唔少梅酒味, 佢話透心涼喎! 有唔少正既肉可以選擇
D抽氣做得好好, 食完唔會搞到全身都係燒肉味!
飲飽食醉後, 非常大滿足, 而且都唔洗一千蚊, 性價比高!