2024-01-28
胖伴 (長洲).長洲嘅的茶飲店😍可愛休閑風。睇得出設計好有心思。行到攰坐底飲杯嘢傾吓傾,呢個季節有微風,係小巷嘅寧靜,🤗好不惬意。.黑糖珍珠椰奶(M)$34,見到有椰奶又幾特別喎。黑糖掛杯嘅賣相好靚,珍珠香甜,椰奶加珍珠嘅咬口,😂有啲覺得自己食緊椰子糖咁嘅感覺。.香橙葡萄柚冰茶(M)$34Fresh 之選,平時唔太飲甜嘢嘅我揀微甜,啱啱好😍果肉一粒粒好新鮮飽滿,就好飲飲果粒橙果種感覺。茶底拼咗四季春,🤩同鮮果好夾,我個人好鐘意呢杯。.胖伴芋泥麻糬鮮奶 (M) $42揀咗熱飲!好欣賞佢隻杯咁靚,好有質感。多料飽飽之選。充滿住芋泥同麻糬大約都佔咗半杯!🤓芋泥同麻糬細滑,一吸,芋泥同麻糬就充滿咗吸管~好有滿足感。唯一係溫度只係微微溫😂如果想有杯熱嘢揸手可能要request 熱啲嚕。.
香橙葡萄柚冰茶(M)$34
Fresh 之選,平時唔太飲甜嘢嘅我揀微甜,啱啱好😍果肉一粒粒好新鮮飽滿,就好飲飲果粒橙果種感覺。茶底拼咗四季春,🤩同鮮果好夾,我個人好鐘意呢杯 。
胖伴芋泥麻糬鮮奶 (M) $42
揀咗熱飲!好欣賞佢隻杯咁靚,好有質感。