🩷餐廳結合日本拉麵元素同埋香港美食風味🇭🇰 製作出創新既fusion拉麵 獨一無二!而且聽聞佢哋d拉麵係係香港廠製作 而且係同本地品牌合作出拉麵 大家要多多支持💪🏼平均一碗唔過百 性價比夠嗮高 重點係真心好食😋 唔怕醜講 係我係香港數一數二食過最好食既拉麵🙈 重點係睇得出廚師係花左好多心思去設計每一款湯底🥹先講講佢個麵底🩶 兩款麵都非常掛湯!- 伊麵: 食落去超級幸福 好重油炸/油麵既味道 而且麵條非常彈牙 就算放耐左都唔會漲🌟- 拉麵:佢哋既拉麵擁有淡淡既蕎麥味 食落去唔會覺得好肥膩!我覺得佢哋既麵偏淋身 即使我選擇硬麵 我覺得同其他拉麵舖既普通硬度差唔多👀拉麵湯底通常係每碗麵既係精髓😍~真熬雞白湯🐔($98)湯底:唔係誇張 真心呢個係我試過頭三名既雞白湯底😚真係拍得上中環$150-200一碗既雞白湯拉麵!湯底好重骨膠原味 同埋好香既雞皮油香味 好足料 而且湯底仲睇到一粒粒既骨髓 飲完唔會過鹹 而且嘴唇仲會有少少痴笠笠既感覺 應該係雞既骨膠原😌 呢個麵仲配埋幾款肉 如果第一次食想咩都試下既話可以叫呢個🤓鴨肉🦆有一塊 絕對唔鞋 而且面頭有微微燒過叉燒🐷份量都唔少 仲有兩大塊!豬肉好似有
🩷

重點係睇得出廚師係花左好多心思去設計每一款湯底🥹

先講講佢個麵底🩶 兩款麵都非常掛湯!

拉麵湯底通常係每碗麵既係精髓😍~
真熬雞白湯🐔($98)

呢個麵仲配埋幾款肉 如果第一次食想咩都試下既話可以叫呢個🤓
鴨肉🦆有一塊 絕對唔鞋 而且面頭有微微燒過
叉燒🐷份量都唔少 仲有兩大塊!豬肉好似有用少少花雕酒醃過既味道👅 豬肉口感夠淋 切得好薄 肥瘦比例平均
雞胸🐔 我覺得呢個正常發揮 都係好食既慢煮雞胸

胡椒豚肚湯🐽($108)
湯底:呢個味道既拉麵湯底真係第一次試 好特別🌞
廚師好成功將日本豬骨湯同港式胡椒豬肚味混埋一齊 胡椒味唔係超級出 但係我覺得好夾✨

呢碗麵叉燒同上面一樣 為了配合胡椒豬肚湯主題 肉類都有豬肚 佢既豬肚既特別 係一粒粒 而且配埋d肉碎同埋胡椒粒🧂令到個湯底更佳重胡椒味!

味道:🍜🍜🍜🍜🍜/5 (滿分💯!)
胡椒豚肚湯
真熬雞白湯