2023-07-30 52 瀏覽
·服務態度不敢恭維員工邊落單邊向在坐食客呻自己做到冇停手有幾慘,但做事又是是但但求求其其,禮貌地請求幫忙收拾上一手食客食完既碗碟,佢真係就咁收走啲碗碟就算,連啲食物殘渣都冇抹一下,基本清潔都冇做到。對面枱食客因為未能一口氣落哂想食既食物,稍有延遲半秒,該員工已口噏噏不滿地離開,沒有理會該枱食客。待該枱食客諗好哂食咩啦,禮貌地再叫該員工,該員工沒有加多理會,然後眼見該枱食客拉隊走人。過程上該枱食客都很禮貌,就只係節奏慢左lol·環境不堪一入門口個地下似日久失修又冇拖地咁,好多污漬。入面冷氣又好似壞左咁,大熱天時係室內都係一路食一路流汗。環境窄到不得了,食客枱正前面不到一米就係碗碟收納桶。員工將污糟既碗碟扔落去時不排除會飛單到啲汁液到將枱到。·衛生差張凳勁多食物碎屑,張枱又油淋淋,收走碗碟後又唔會抹枱,殘留上一手既食物渣。叫左個多士,張單攝左係塊多士下面,然後個送餐阿姐徙手撩返塊多士底張單出黎,睇到我眼都突。打開刀叉筷子盤,啲刀叉油油地,把刀仲要有殘留物,痴住左粒乾左既蔥粒。盛裝食物既器皿都好似冇乜點清潔過,油淋淋同好似就咁過水洗就算。·食物質素叫左鰻魚雞扒鐵板餐,份量正常。餐湯叫左羅宋湯
·服務態度不敢恭維

員工邊落單邊向在坐食客呻自己做到冇停手

·環境不堪
員工將污糟既碗碟扔落去時不排除會飛單到啲汁液到將枱到。

·衛生差

·食物質素
叫左鰻魚雞扒鐵板餐,份量正常。餐湯叫左羅宋湯,但碗湯入口有啲油膩,味道就見人見知,睇你食開咩。飲兩啖已經唔想飲。塊雞扒太鹹,啲鰻魚有雪味同淋到唔知自己係食緊嚐。塊多士係丹麥多士,食左啖冇被阿姐污染既邊角位,淋既又韌,口感衰過白麵包。

整體環境衛生太差,食物價錢唔係平但質素對唔住個價,加上員工同食物都係水平之下,成個體驗都差到不得了。

收費選擇只得現金同支付寶。專做遊客生意。香港人都係食其他餐廳好了。

龍城茶餐廳可一不可再!