2021-08-28 377 瀏覽
呢排行緊低碳減肥法,每次行近快餐店都覺得好吸引,無奈漢堡包之類嘅buns係極高碳水,次次都係得個望字。不過我就發現原來Five Guys嘅漢堡包同熱狗都有得轉麵包做生菜,雖然冇咁飽肚,但有得過下癮都好嘅。之前試過佢哋嘅正常漢堡包,只能夠話中規中矩,反而係薯條好正,尤其係cajun味,而熱狗我就未試過喇。今次 order咗全牛熱狗,buns轉生菜。咁佢嘅外型係唔似熱狗嘅,反而似一個扁咗嘅漢堡包。啲熱狗腸食得出係真材實料,但調味略淡,而生菜就好爽脆多汁。以我一個鍾意食生菜嘅人嘅標準黎睇,生菜嘅份量可以再多啲。可圈可點嘅係佢wrap得幾好,啲garnish同熱狗腸唔會跌到周圍都係,唔會搞到自己好狼狽。