2022-08-15
治癒菓子店 😊#烘培食品呢間想試好耐,之前見朋友話係全港最好食嘅泡芙,所以期望好大。小店採用低糖配方無添加香油色素,所以味道真係唔會好甜,味道偏淡,如果再甜啲會好好多。🤏🏻我諗佢勝在質感好,泡芙微脆,再加埋厚身嘅cream 同軟淋淋嘅麻糬,口感豐富。(視乎個人喜好,有啲人鍾意好有咬口煙煙韌韌嘅麻糬,呢間就唔係行呢個路線啦)留意番佢每日淨係出一爐或者兩爐(1315/1715)⏰每日限定味道都唔同,大家可以喺佢嘅IG page睇。💵仲有記得帶定現金,咁大家就唔使期望滿滿但係空手而回啦🙈1️⃣泰式奶茶麻糬 $28📍 Shop D1, G/F, King's View Court, 901 King's Road, Quarry Bay#hungrysoul852_quarrybay
#烘培食品
1️⃣泰式奶茶麻糬 $28