2021-05-17
今日同同事一齊收工之後,我哋去左奧運站附近嗰啲行仔去發掘美食🤭我哋行行吓發現到呢間外表好高級嘅餐廳😻出面仲貼滿左Menu,我哋睇中有啱食嘅嘢就走咗入去。一入到去好快就有位去坐低,入邊播住好啱氣氛嘅音樂。我哋思考咗一陣之後,決定叫一個晚餐set再加單點一個飯。晚餐set A 加黑松露薯條($108 + $32)佢個晚餐有配埋餐湯沙律同埋嘢飲🥰一個價錢有晒四樣嘢,佢仲有小食或者甜品俾你用優惠價去加配。佢個湯係偏甜嘅南瓜湯,配上外脆內軟嘅蒜蓉包😻仲要超級smooth,由餐湯開始我哋嘅期望值已經推到好高💪🏻個薯條都10分足料,仲要有紫菜粉喺上面一啲都唔馬虎。個飯上到嚟,一眼就睇到用料十分豐富😻入口重會有淡淡的酒香🤤黑松露野菌意大利飯配63C溫泉蛋 ($98)呢個飯一開始上菜嘅時候冇太大期望值,因為佢個飯汁用咗白色嘅忌廉汁。我將個溫泉蛋撈左落去個意大利飯度,第一啖食落肚已經好有驚喜❣️有超級濃郁嘅黑松露味之外,配上嫩滑嘅蛋白🤤呢種滋味簡直難以用文字去形容,十分推薦大家去嘗試!
晚餐set A 加黑松露薯條($108 + $32)
黑松露野菌意大利飯配63C溫泉蛋 ($98)