2020-01-17 459 瀏覽
4隻恐龍去食西餐🍴近年銅鑼灣百樂中心開咗好多餐廳,亦都因為咁排隊等𨋢排到傻,請預留時間排隊坐𨋢😂今晚食多國菜,地方環境幾有情調舒服,3-6人想食西餐的好選擇🙆🏻‍♀️我地4個人點咗4份set dinner一齊食,可以試多啲☺️1份HKD390有前菜,湯,主菜同甜品,有啲要另外加錢🦪前菜:法式海鮮拼盤+HKD50+HKD50唔算貴,樣樣都好新鮮,生蠔同牡丹蝦都好好味,而帶子配三文魚籽都幾驚喜!🐚前菜:白酒煮法國青口配西班牙煙肉茴香好味到識飛!白酒味唔會太濃,反而有陣陣嘅奶油香味!成個湯汁好creamy,青口連汁一齊食脹卜卜好有口感,我連所有配菜都食埋,尤其啲煙肉粒!🦆前菜: 香煎法國自然放養鴨肝拌蕉糖蘋果配砵酒汁完全意外地好味!💯餐牌上寫係鴨肝,但店員話係鵝肝,雖然唔知邊個岩,淨係知超級好味!鴨肝封煎得好香口,外層脆但咬落去即刻食到肝嘅嫩滑,食落一點都唔膩仲愈食愈想食!🥣荷蘭白菌忌廉湯菌香好濃,成個湯好creamy!不過唔敢飲太多驚飽😂接住係4道主菜!!🥩炭燒美國極佳級純種黑毛安格斯腹脅牛柳配紅酒汁5成熟嘅牛柳!伴碟好靚呀!牛柳切開入面粉嫩,入口柔軟香濃,而且肉嫩而又多汁!仲要配我喜歡的紅酒

🦪前菜:法式海鮮拼盤+HKD50
法式海鮮拼盤

🐚前菜:白酒煮法國青口配西班牙煙肉茴香
白酒煮法國青口配西班牙煙腩肉 茴香

🦆前菜: 香煎法國自然放養鴨肝拌蕉糖蘋果配砵酒汁
香煎法國自然放養鴨肝拌焦糖蘋果配砵酒汁

🥣荷蘭白菌忌廉湯
菌香好濃,成個湯好creamy!不過唔敢飲太多驚飽😂
荷蘭白菌忌廉湯

接住係4道主菜!!

🥩炭燒美國極佳級純種黑毛安格斯腹脅牛柳配紅酒汁
5成熟嘅牛柳!伴碟好靚呀!牛柳切開入面粉嫩,入口柔軟香濃,而且肉嫩而又多汁!仲要配我喜歡的紅酒汁真心絕配!我又食晒啲配菜了
炭燒美國極佳級純種黑毛安格斯腹脅牛柳配紅酒汁

🥩炭燒澳洲和牛肉眼扒(M7) 配牛肉濃汁+HKD30
比牛柳來得更粉嫩!食肉眼就係為咗層厚厚的脂肪!入口油香真係齒頰留香㗎!雖然牛柳肉質理應比肉眼嫩,不如依但肉眼感覺仲嫩,而且一啲都唔乾身仲好juicy!牛肉濃汁仲比紅酒汁更好味!
炭燒澳洲和牛肉眼扒(M7) 配牛肉濃汁

🐑炭燒澳洲羊扒配羊肉汁
我哋都係點5成熟,不過有一塊燒得有少少過火咗!但又唔會老喎!羊肉唔算好濃,羊羶味少許帶出到肉香,配菜嘅薯蓉好好味呀!
炭燒澳洲羊扒配羊肉汁

🦐炭燒虎蝦北海道意大利飯配鮮蝦茄汁
隻手真係差不多有大半隻前手臂咁長!炭燒後帶出蝦殻香味,肉身爽口,略嫌調味不足。意大利飯好味,蕃茄味濃郁惹開胃,算不錯!
炭燒虎蝦北海道意大利飯配鮮蝦茄汁

🍮朱古力心太軟雲呢拿雪糕
心太軟唔算好出色,嫌個心唔夠暖同軟身!但味道可以,不會過甜
朱古力心太軟雲呢拿雪糕

🥧法式蘋果金寶伴雲呢拿雪糕
比我想像中好味,肉桂味唔重,反而果香幾濃,喜歡佢撻底好香脆,不錯!
法式蘋果金寶伴雲呢拿雪糕

今餐完完全全係我意料之外,由前菜到主菜都十分驚喜,價錢絕對合理,性價比同回頭率都好高!藉得推介💯
2019-12-21
法式海鮮拼盤