2022-04-15
難得今日係假期,決定同阿仔一齊去食個休閑午餐。風車係收藏咗好耐嘅小店,終於有機會去試一次喇。到達餐廳時約1:30,基本上係滿座的。午市套餐嘅選擇甚多,漢堡餐有六個選擇,非漢堡則有十款,而且價錢十分親民。因為已好耐冇食burger,我要咗個流心藍芝士牛肉漢堡,阿仔則要咗一份醬燒豬扒土耳其三文治,另外加錢要兩份法式龍蝦湯,餐飲就要咗兩杯冰水果茶。好耐冇飲龍蝦湯,碗湯嘅味道又真係幾鮮美,算喺有個小小驚喜。至於個牛肉漢堡對我嚟講算係有少少中伏,但係這不是餐廳的錯。之前阿仔話藍芝士幾好味,所以我都想試吓,但依家知道原來這不是我杯茶,下次亦都唔會再想要食佢。藍芝士雖然唔好味,但係塊牛肉本身肉汁都幾好,應該是手打的,鍾意食藍芝士嘅人應該會喜歡尼個套餐。阿仔要嘅醬燒豬扒土耳其三文治賣相甚吸引,佢話味道亦非常唔錯。跟餐仲有些少少沙律同埋薯條做配菜,咁嘅價錢真係算係咁喇。今次係第一次嚟試食,我對它餐牌上其他食物都十分有興趣。晚市堂食開番後一定會同屋企人嚟再次幫襯。
好耐冇飲龍蝦湯,碗湯嘅味道又真係幾鮮美,算喺有個小小驚喜。