2019-04-26
今日去左香港大學站,咁岩經過呢個大麥牛肉麵,就入去坐低了,店舖細細,呢到好有住家既感覺,店員好友善,一讚。和朋友一人選了一個麵,招牌紅燒牛肉麵 $56 和招牌紅燒牛肉蕎麥麵 $58,可以選擇要不要辣、蔥和莞茜,有蔥賣相當然好一點。主張新鮮製造自家製麵,不含防腐劑和鹼水,麵質煙韌好𡁻口,蕎麥麵相對淋身。精髓在於湯,72小時熬製牛骨高湯,加左辣超好味,都真係有d辣,加左罐可樂 $8,爽歪歪。另外仲叫左滷水拼盤 $38,有雞翼、雞槌同雞蛋,雞蛋是溏心,雞肉不算滑,但滷水味道不錯。皮蛋豆腐 $26,原個百福豆腐,配了蔥、肉鬆、皮蛋,還有蒜味的豉油,簡簡單單不花巧。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤️,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨