2022-08-17
雙拼湯餃10隻(椰菜木耳鮮肉餃|麻香三椒鮮肉餃)配 招牌蕃茄薯仔魚湯 $52餃子大大隻而且每隻都好完整冇散開,皮薄餡多!椰菜木耳鮮肉餃幾鮮甜,口感豐富,幾好!但我覺得麻香三椒鮮肉餃更加出色!除咗呢個配搭比較少見有創意,味道亦都好出色,惹味又唔會太濃味!微微嘅麻香味唔會太霸道,燈籠椒嘅味非常之香同帶微微鮮甜,一啲草青味都冇!成個組合非常夾,平衡得好好!大推!✨湯底方面~係住家味道嘅蕃茄魚湯,蕃茄味唔算好突出,但魚湯非常鮮甜,有微微胡椒味,好好飲!煎餃6隻(芫荽胡椒鮮肉餃)$42繼之前介紹過嘅餃子冰室,我終於再食到同樣出色皮薄餡正嘅煎餃!餃子煎得金黄香脆,皮皮嘅餃子皮包住滿滿嘅芫荽同肉😍 芫荽味非常香濃!秘制鮑汁美食套餐 (鮑汁蜜糖雞中翼|鮑汁撈公仔麵)$48呢個雞翼好有驚喜!醃得入味得嚟啲肉係超滑!好好食呀!至於撈麵就正正常常冇咩特別~鮑汁拼盆 $52食完雞翼太正,於是加多個拼盆試試佢😆豆腐片超正!吸哂鮑汁嘅味,好好食呀!豬手都幾入味,唔算整得好稔帶少少咬口,唔錯滷蛋入味,唔會太硬冷泡 桂花圓肉烏龍茶 $12清甜解渴,味道唔錯!樽裝設計,飲唔哂可以拎走,非常方便!餐廳唔算大,但坐得舒服,
餃子大大隻而且每隻都好完整冇散開,皮薄餡多!
椰菜木耳鮮肉餃幾鮮甜,口感豐富,幾好!
煎餃6隻(芫荽胡椒鮮肉餃)$42
秘制鮑汁美食套餐 (鮑汁蜜糖雞中翼|鮑汁撈公仔麵)$48
呢個雞翼好有驚喜!醃得入味得嚟啲肉係超滑!好好食呀!
至於撈麵就正正常常冇咩特別~
鮑汁拼盆 $52
食完雞翼太正,於是加多個拼盆試試佢😆
豆腐片超正!吸哂鮑汁嘅味,好好食呀!
豬手都幾入味,唔算整得好稔帶少少咬口,唔錯
滷蛋入味,唔會太硬
冷泡 桂花圓肉烏龍茶 $12
清甜解渴,味道唔錯!
樽裝設計,飲唔哂可以拎走,非常方便!
餐廳唔算大,但坐得舒服,店員亦好有禮貌,遲吓一定會再嚟食,希望下次食到今日未食到嘅咖喱雞肉餃😆👍🏻