2019-05-08 1046 瀏覽
🍚兩餸飯($35)🔻推薦指數:🌕🌕🌕🌑🌑甜度:鹹味🌑🌑🌑🌑🌑質地:多汁! 多餸!🔺今日諗唔到食乜好,久違的兩餸住家飯,今次係我第二次食,都係無咕嚕肉🤣不過都有7-8款揀~實有一款啱你口味,今次揀左黑椒牛肉餅同咖哩薯仔雞!其實我係瘋狂汁撈飯控,多到好似湯飯咁就好開心😃因爲都多人排隊!我同個姨姨講要「多汁」佢勁好態度😯因爲好多個d外賣 茶記 都厭你煩“汁係咁多就咁多,仲多乜汁,有就有無就無,唔休做咁🤯” 依到係好好地仲話驚我多汁個裝餸位會漏出泥,直接幫我抔係飯上面好無!(看圖薯仔雞個邊係爆料得好澎湃🤤)然後佢勁好咁話牛肉餅要不要都多汁?我見其他人叫都只係用夾 夾幾塊牛肉餅,係我個份 仲係後面拎左兜嘢 額外倒左d黑椒汁🤩👍雖然影得有點醜,但還是想介紹一下,牛肉餅一食入口有被驚艷😍係豉椒炒河陣黑椒味!平時個d汁勾芡到好似鼻涕,依到個汁稠度剛好,黑椒辛味十分惹香~牛肉餅係好似酒樓牛肉球但juicy版,配埋洋蔥 爽脆更好吃😋然後咖哩薯仔雞個咖哩汁都好好食,唔係日式個種甜甜地,中式的味道,少少辣😚薯仔大舊外淋中間少少爽身,好有口感,不會太淋一pat,又入味,雞肉都不會柴,而且啖啖肉,米飯就正正常常,
🍚兩餸飯($35)
🔻
推薦指數:🌕🌕🌕🌑🌑
甜度:鹹味🌑🌑🌑🌑🌑
質地:多汁! 多餸!
🔺

雖然影得有點醜,但還是想介紹一下,牛肉餅一食入口有被驚艷😍係豉椒炒河陣黑椒味!平時個d汁勾芡到好似鼻涕,依到個汁稠度剛好,黑椒辛味十分惹香~牛肉餅係好似酒樓牛肉球但juicy版,配埋洋蔥 爽脆更好吃😋然後咖哩薯仔雞個咖哩汁都好好食,唔係日式個種甜甜地,中式的味道,少少辣😚薯仔大舊外淋中間少少爽身,好有口感,不會太淋一pat,又入味,雞肉都不會柴,而且啖啖肉,米飯就正正常常,不是什麼珍珠米🤣但夠熱,住家飯泥講性價比不錯,希望下次食到咕嚕肉。