2024-03-19
佐敦有好多唔同嘅餐廳,最近發現新開咗一間居酒屋,細細間大概有40個座位,門口裝飾好有日本居酒屋嘅風格,當然一入到去就已經播緊好好聽嘅日本歌啦 🎶 所以坐落氣氛都幾好,都幾適合同朋友一齊嚟聚餐👍 居酒屋當然有好多嘢食啦,又有壽司又有串燒,所有都好想試🤭串燒 - 厚燒仙苔牛舌 🐮 串燒就揀咗我最鍾意食嘅牛舌,真係好厚切,好有口感,食落好滋味😋明太子玉子燒 🥚 呢個超推介,玉子燒上面有好多明太子,仲要係入口即溶添,好好食😍芝麻雞翼 🐥 小食就試咗呢個芝麻雞翼,一共有三隻,炸得好香口🤗卷物 - 天蝦卷 🍤 卷物都有好幾款揀,天蝦卷就指天婦羅蝦喺壽司入邊👍 天婦羅炸得好脆😊壽司 - 鰻魚、金目鯛 🍣壽司都有好多款式㗎,每款兩件,試咗鰻魚同埋金目鯛,性價比好高🤩特選壽司盛 - 霜 🍱如果想同朋友一齊分享試多啲嘅話,可以叫佢啲壽司盛,每個款式一件,樣樣都試吓都幾滋味😋 呢個就包括有赤身、油甘魚、三文魚、紋甲魷魚、左口魚邊、甜嘏、穴子同海膽 🍣 全部都好新鮮🥰日本A4和牛湯烏冬 🍜呢個A4和牛好好食,簡直係入口即溶,好有質素👍 佢嘅烏冬都好有口感,食完暖笠笠😎白桃熱情果梳打 🍹除咗每人都會有一杯熱茶之
串燒 - 厚燒仙苔牛舌 🐮
明太子玉子燒 🥚
芝麻雞翼 🐥
小食就試咗呢個芝麻雞翼,一共有三隻,炸得好香口🤗
卷物 - 天蝦卷 🍤
壽司 - 鰻魚、金目鯛 🍣
特選壽司盛 - 霜 🍱
日本A4和牛湯烏冬 🍜
白桃熱情果梳打 🍹
除咗每人都會有一杯熱茶之外,另外都叫咗呢個白桃熱情果梳打,甜甜地都唔錯㗎😉