2024-12-31
同朋友慶生,揀左間好有儀式感既鐵板燒餐廳打卡😋 店舖外表好神秘,唔係因為門口既logo真係會忽視左🤣🤣 入到去有種神秘感,地方唔算大,除左必有既鐵板燒區直接睇住師傅燒野食,仲有幾張枱方便傾下計✨🍽️ 入門版五道菜套餐($588) : 餐廳分左五道菜、七道菜等幾個菜單揀。 🥗首先上既係前菜招牌沙律: 黑魚籽三文魚沙律。 三文魚包住菜,加上黑魚籽, 口感幾出色。 再加上龍珠果既清甜, 同柚子黑醋,好開胃感🍴鐵板海鮮兩品: 可以揀鮑魚、帶子、扇貝或東星斑。 分別同朋友各試2款。 東星斑肉質嫩滑, 煎到好香。扇貝配黑松露汁肉質鮮甜, 配上蝶豆花海鹽泡泡更加突顯海鮮的口感。 🐖 主菜可以揀雞/牛/豬。我就揀左左宮城縣厚切黑豚扒。廚師即席燒比你睇🤩 配上菠蘿辣菜汁同蜂蜜牛油汁,師傅仲會介紹口感。個人勁推蜂蜜牛油汁🤩🤩 入口啖啖蜂蜜牛油味 ,係好夾😍 黑豚肉質有彈性。🐂朋友揀左澳洲牛油粒, 肉質鮮嫩多汁😋🍚 海鮮炒飯:廚師介紹主打港式風味炒飯 所以時間會稍長。 炒好後配上蝦、三文魚魚籽。口感不錯 ,不過飯就偏硬同乾身。🍨 最後就係時日甜品,分別係柚子雪芭 同埋 益力多雪糕。柚子雪芭入口係香濃既柚子味,
店舖外表好神秘,唔係因為門口既logo真係會忽視左🤣🤣
🐂朋友揀左澳洲牛油粒, 肉質鮮嫩多汁😋
🍨 最後就係時日甜品,分別係柚子雪芭 同埋 益力多雪糕。柚子雪芭入口係香濃既柚子味,本身會擔心雪芭會酸,但竟然唔係, 反之好清新,再配合爆珠,口感更清爽。益力多雪糕軟滑,益力多味幾濃🤩
📍 龍亭 (佐敦)
佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖