2024-11-08
朋友生日提早兩星期前book左呢間佐敦嘅鐵板燒,不過鋪頭位置都幾隱密,搵左好耐😅原來係道大鐵門後面,好似d secret base咁~裏面都幾有氣氛,一共有兩個師傅係度煮野,不過細細個地方幾high class我地叫左個2人餐,就開始準備前菜比我地~頭盤係煙三文魚沙律~然後係黑松露配溫泉蛋,攪勻左之後食就好似豆腐花,但就非常濃嘅黑松露味~海鮮方面我地揀左招牌白鱔,鮑魚,扇貝同埋東星~最impress就係蝶豆花做嘅泡泡,chef話可以增加海鮮嘅鮮味同埋有d鹹味,件事都好新鮮~main方面就揀左牛同埋豬,同樣好juicy,我牛肉order 5成~加埋芥末、竹炭鹽,有幾種口味同埋食法~ps 好鍾意佢哋mario蘑菇🍄造型嘅酸蘿蔔同埋自製蒜片~然後就有文思豆腐version嘅麵豉湯同埋黑松露三文魚籽海鮮炒飯,愉快的一天👍🏻👍🏻❤️