2023-12-18
依排羊腩煲關注組係咁有人介紹文記燒臘飯店既羊腩煲🐑 Soy Egg 🥚同9 Flag 🏳️都幾好奇燒臘鋪既羊腩煲點解咁多人推😋好彩果日6點就去到,岩岩好有位 其他枱已經俾人book晒 晏多小小已經無得walk in 同埋好多人黎拎外賣,可想而知佢幾受歡迎🐑想試既朋友仔記得book 定先好去,一係就叫定外賣去拎啦😋必試: 羊腩煲🐑是但總結: 鍾意羊腩煲既朋友可以試試 不論味道 口感 性價比 都係average 之上🐑😋是但食評🌟💬✰環境🙂細細間 街坊小店🙂都乾乾淨淨🙂幾張圓枱加D圓櫈 無咩花巧裝修🔨可能太早去到 老闆都仲打緊麻雀🀄成件事好街坊 好local🏘️唔好expect 坐得好舒服但憑佢野食既質素 完全可以唔理佢既環境👍 ✰羊腩煲 ($400) 🐑 味道 口感 份量都無得輸 但有毛扣小小分😋一上枱個份量真係嚇窒左我地成個煲塞滿晒羊肉🐑下邊仲有巨量支竹 馬蹄 蔥🍲2個人飽到上心口😋羊腩好入味 八角同南乳味都夠😋有小小羊騷味 我自己係鍾意有小小羊騷味既🐑如果小小都受唔到既 建議可以食其他小菜成個煲最抵讚係個羊既口感👄唔會煮到爛晒 無晒口感又唔會煮到鬼死咁韌 嚼極都唔嚼唔開皮有彈性 肉都軟稔
想試既朋友仔記得book 定先好去,一係就叫定外賣去拎啦😋
必試: 羊腩煲🐑
是但食評🌟💬