2024-05-21
兩個返工狗放工想食日本野,就搵咗間近近地既試下,又幾有驚喜𝐛𝐨𝐫~前菜我地叫咗個牛舌同刺身,牛舌燒到面層焦香而切開仲係粉紅色既,薄切得黎仲保持到牛舌既爽彈,配埋柚子汁食落幾𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠 刺身我地就試咗佢地既魴佛魚刺身,食落幾鮮甜,配埋酸汁一齊食好開胃,兩個人唔洗幾分鐘就清唒碟刺身~ 螢光魷魚都好新鮮,唔會覺得醒想特別讚下佢地既清酒煮蜆🍶差唔多間間居酒屋都有呢道菜但好多都整得唔好味,但係呢度既清酒上湯就好𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐜𝐞𝐝,清酒味重得黎個湯都仲係好順口,蜆肉都新鮮飽滿,係個幾高質既清酒煮蜆最後見未飽仲叫咗啲串燒,想大力讚下佢地份燒牛舌同燒豬頸肉!! 牛舌係偏厚切既,燒豬頸肉就燒到金黃啱啱好,兩款都好爽彈,而大蔥雞柳如果用雞脾肉應該會更加嫩滑~ 份鹽燒吞拿魚下顎都幾邪惡,雖然係下顎位但係魚油香仲係好仲,有種食緊燒三文魚腩既感覺