2020-01-11
第一次黎到SHAO,一睇個餐牌就見到叫4-course menu比散叫抵好多,有頭盤、兩個主菜、甜品同餐飲都係$298+1,所以同朋友每人叫咗一個4-course set。頭盤我地都叫咗牛舌串燒,非常厚切,唔會太鹹,燒得岩岩好,仲好Juicy😋主菜1兩款我地都叫咗,包括鵝肝漢堡同埋明太子意粉。鵝肝漢堡個包好鬆化,配埋邪惡嘅鵝肝同果醬入口甘香油潤。明太子意粉香港好少地方有得食明太子意粉,終於比我喺呢度發現啦!佢既分量適中,唔大唔細,賣相吸引。佢用左整明太子意粉既醬去整,明太子分量剛剛好,又唔太辣,對明太子意粉唔高要求嘅人黎講係好唔錯。不過佢可以整得再熱啲,食落既時候好似有少少凍,同埋可以換隻大少少既碟。肉類主菜2黎到肉類有腹肉牛扒同楓蜜叉燒揀,我地兩款都有食。腹肉牛扒肉呈嫩紅色,肉質都算嫩,無肥膏同根,啖啖肉,可惜無咩牛味,對牛魔王黎講就有啲失望😕呢個蜜糖叉燒幾易咬又有啲甜,對一個唔中意咬肉既人黎講係唔錯,不過有幾幾舊肉就太肥所以無食。甜品有Affogato同matcha affogato 揀。affogato苦苦地嘅咖啡配上甜嘅雪糕,作為一餐嘅完結都唔錯😋唔鍾意飲咖啡嘅朋友試咗matc
頭盤
主菜1
明太子意粉
肉類主菜2
黎到肉類有腹肉牛扒同楓蜜叉燒揀,我地兩款都有食。
甜品
有Affogato同matcha affogato 揀。affogato苦苦地嘅咖啡配上甜嘅雪糕,作為一餐嘅完結都唔錯😋唔鍾意飲咖啡嘅朋友試咗matcha affogato,個人覺得有啲甜,不過都唔錯
整體黎講成餐飯都對得住個價錢,有機會嘅下次會黎試下其他散叫菜式🥳