2020-12-17 855 瀏覽
🇭🇰東坡豬骨粥·呢間又係我哋睇飲食男女 見到佢用超多豬筒骨去熬個粥 好似好正咁 就專登去左試😈佢個粥真係超正 我哋第一次嗌左一碗做宵夜 覺得好正 第二日即刻買左黎做晚餐 佢超級大碗 見到都開心😍😍🤤·東坡原味豬骨粥$39佢入邊真係有好幾舊豬骨 而且啲豬骨上面啲肉仲係好嫩 仲有啲軟骨同筋膜😍😍佢個粥底都超級綿 而且調味都做得唔錯 我最鍾意入面啲大頭菜粒 鹹鹹地超級惹味 而且好特別🤤推薦大家如果鍾意食皮蛋一定要加$10試埋佢個流心皮蛋 佢係好似皮蛋版既溏心蛋咁 超流心 超正🤩🤩·北菇雞粥$48呢個都好好正 而且佢雞粥同豬骨粥個粥係真係唔同味 呢個粥底係真係超濃雞味同埋菇味🤤而且佢入面都好多雞件 不過我自己覺得佢呢個雞粥係粗糙啲嘅 感覺麻甩啲佢好食係好食 但係同貴妃雞粥嗰種順滑又有少少唔係好同 大家試吓就會明我講乜嘢🤣🤣不過佢呢個價錢呢個質素真係已經冇得輸😈·古法蒸蘿蔔糕$15佢大磚到嚇親我 佢係好似兩磚豆腐咁大 超級巨型 視覺效果一流😂佢啲蘿蔔都幾甜 而且你係真係食到佢一疏疏個口感 不過我佢入邊係真係就咁得蘿蔔絲 得面頭有啲蝦皮 所以我覺得佢個鹹香差少少 但係都值得試吓既😌😌·#rbyea
🇭🇰東坡豬骨粥
東坡原味豬骨粥$39