2021-07-13 23 瀏覽
點樣食推介✨⭐️高質印度餐廳⭐️⭐️上環印度菜⭐️印度皇 地址:干諾道中137-139號三台商業大廈1樓🍖Butter chicken $88 (7.8/10)講真我好少食印度菜,但依度個butter chicken係幾出色,個咖哩椰漿味算濃,偏甜,香料唔算強,令到成個咖哩都好易入口👍🏻,再搭配埋naan黎食簡直完美! 想講佢d雞都係好食,我留意到佢d雞有個窿,諗諗下應該係店家將雞肉拎去做串燒,燒到佢有少少燶邊令到d雞肉好香口,成兜雞比我一個人清曬咁濟👻🍖Beef Madras $88 (7.3/10)食完butter chicken再食咖哩牛腩就知大家連個咖哩底都好大分別,依碟咖哩整體辛辣d,係刺激個隻辣,少左d甜味,鹹味就出返d,本人係螞蟻人,所以自己比較偏心butter chicken個咖哩🤣🤣🤣, 不過都要讚下佢d牛腩夠曬腍👍🏻,男朋友好鍾意食🍖Cheese Naan $36 (8.5/10) 🌟好味道🌟佢嘅naan好高質,首先佢食落係有口感嘅naan,面皮微脆,裏面軟糯,中間仲夾左d芝士,咬幾咬仲食到麵包嘅甜味,成塊餅軟綿綿煙煙韌韌咁好正,平時食d naan都係覺得食緊塊皮,今次覺得
點樣食推介✨

⭐️高質印度餐廳⭐️
⭐️上環印度菜⭐️

印度皇
地址:干諾道中137-139號三台商業大廈1樓

🍖Butter chicken $88 (7.8/10)

🍖Beef Madras $88 (7.3/10)

佢嘅naan好高質,首先佢食落係有口感嘅naan,面皮微脆,裏面軟糯,中間仲夾左d芝士,咬幾咬仲食到麵包嘅甜味,成塊餅軟綿綿煙煙韌韌咁好正,平時食d naan都係覺得食緊塊皮,今次覺得食緊好食嘅麵包!!個chewy口感有d似bagel!好推介大家食!係附近返工其實買個naan做午餐都夠飽😂😂

🍖Mango Lassi $36 (7.2/10)
依杯野好適合重口螞蟻人飲,乳酪味激濃郁,甜度係爆燈,芒果味都算重🤣

🍖Young coconut $42 (8/10)
佢嘅椰青入嘅貨勁正!超多水!d椰肉又勁好食😝

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

依度空間大,座位好闊落,其實食印度菜未必一定要去重慶大廈嘅!依度價錢合理野食高質都係一個好選擇👍🏻 真心推介大家試下個cheese naan🙆🏻‍♀️ 然後我發現我有個fd都食過,原來當年佢係咁話butter chicken同naan好食係冇呃我嘅,真係唔錯🤣