2023-12-17 151 瀏覽
第一次踩入來啟德呢個新開發區,其實係屋企都望住呢度一直既演變,但行入來就係第一次☺️新商場俾我感覺好新鮮感,唔會同出面果啲一樣,食肆都幾多選擇,先去頂層再行落去,正值 lunch hour, 遠遠被呢間開揚既 cafe 吸引住,落到來 3樓 cafe 門口,睇睇個餐牌,其實價錢都算中等,食物款式雖然唔太多,但都幾吸引,即管入去試試!服務員由門口到坐好,都非常有禮貌有笑容👍🏼最後揀咗他他牛,鱸魚,牛頰肩,兩杯飲品!只係等左 5分鐘左右,飲品先到,Mocha 加上拉花點綴,味道剛好,唔需要落糖👍🏼另外係菊花茶,一個茶包稍嫌淡左少少😏再多5分鐘,他他牛上枱,賣相100分,味道好好👍🏼大嘅多5-10分鐘,兩碟主菜分別上枱,服務員都會提醒小心碟比較熱,鱸魚皮好脆,魚肉好滑,加埋個汁岩岩好,非常鮮味!牛頰肩肉質好淋,配埋4條黃色甘筍,賣相好靚,而且好鮮甜!另外係要讚一下,服務員對是否需要加水好細心,只要水杯剩一半都會過來加滿 👍🏼
服務員由門口到坐好,都非常有禮貌有笑容👍🏼
最後揀咗他他牛,鱸魚,牛頰肩,兩杯飲品!