2024-07-09
「蘇媽蘇媽」呢間餐廳聽就聽得多,但一直未有機會試,早排知道佢地終於開到入屯門,今日經過見唔係太多人,終於可以試下了。椰香咖喱喇沙 :食馬拉菜,喇沙可以話係必然嘅選擇,呢度嘅喇沙麵條可以揀油麵/米粉/滲滲或河粉,我哋揀咗油麵。喇沙湯椰香味濃郁,味道甜中帶少少辣,油麵吸收晒喇沙湯底,份外好味;配料有蝦仁、魷魚圈、螄蚶、魚肉春卷等等,非常豐富,食完感覺好滿足。椰香咖央多士 :多士烘得香脆,夾住滿滿嘅咖央醬及牛油,入口有濃濃嘅椰香甜味,配埋牛油嘅鮮味,食落非常開胃。馬拉沙嗲串燒 :一份有六串,可以揀豬、牛或雞,我地每樣叫咗兩串。串燒炭香味十足,肉質嫩滑,依然保有肉汁,唔會燒到又乾又韌,配埋秘製沙嗲醬,六串真係話咁快就食晒。餐廳做緊飲品第二杯半價,咁抵又點可以唔叫返杯特式飲品?虎咬獅 :虎咬獅係馬來西亞非常受歡迎嘅飲品之一,即係美祿+白咖啡。入口除咗有美祿香濃嘅麥芽香味,亦有淡淡嘅咖啡苦澀味,相當有層次。
椰香咖喱喇沙 :
椰香咖央多士 :
馬拉沙嗲串燒 :
餐廳做緊飲品第二杯半價,咁抵又點可以唔叫返杯特式飲品?
虎咬獅 :