2018-11-14 506 瀏覽
昨天晚上經過紅磡,剛好到了晚飯時間,看見來多碗車仔麵門口的餐牌寫一麵兩餸都只是$26, 一於入去試下啦! 雖然只是一間小店,但舖內的環境乾淨整齊,價錢還相當平民化。 首先到門口落單,選擇自己喜歡的麵和餸,之後再搵位坐低, 店員很快就會送上美味的車仔麵。我點了四餸都只是$37,有魚蛋,豬大腸,魷魚,豬紅,油麵,還加了少少秘製辣醬,將辣醬混在湯一起, 感覺特別惹味! 魚蛋彈牙,豬大腸入味, 魷魚爽口,豬紅質地不會太淋。另外一碗車仔麵點了雞翼,豬大腸,魷魚。墨魚丸,蝦條,醬爆丸。 所有的餸都好入味,最喜愛醬爆丸大大粒,一啖咬落去還有湯留出來。餐廳亦提供很多不同種類的飲料,罐裝飲品,紙包飲品,茶餐廳飲品,還有我最愛的豆漿啊! 欣賞豆漿有獨立包裝,飲唔曬仲方便拎走, 味道亦不算太甜有豆香。整體來說這間車仔麵餐廳真是幾好,環境光猛整齊,店員親切有禮,食物質素也很好。 現在很多車仔麵店舖的價錢都幾貴,我曾經食過一個餸都要五,六十蚊一碗。 所以來多碗車仔麵算是一間性價比高的車仔麵店,價錢平民化,食物的份量和質素也唔錯,下次經過紅磡一定會再幫襯的!

2018-11-13