2021-08-25
想慶祝紀念日或者生日拍拖好去處。一定要選擇一間有格調靚景食物質素又要高嘅餐廳。山頂去得多,今日嚟咗呢一間山頂第一間開嘅扒房🍖🍖🍖🐂🐂🐂同老公拍拖🥰來自日本六本木的扒房,主打頂級牛扒料理,提供各種產地的牛扒,及不同的牛肉部位。且亦提供海鮮菜餚。呢度環境清靜舒服,外面可以望到美麗夜景,好浪漫。真係好適合情侶或者夫妻過嚟拍拖,傾下心事😉我哋嘅晚餐有4道菜同6道菜揀,我地今日試左6道菜。⭐前菜:【日本帶子拌牛油果茸.魚子醬海膽.柚子果凍】切開帶子入邊包住海膽,配合有仔果凍特別好食。【焗黑松露大啡菇.和牛.溫泉蛋】造型以鳥籠呈現,好特別!切開大啡菇入邊有和牛好驚喜!⭐湯【法式雞清湯】中間鵪鶉蛋上面有啲魚子醬,飲嘅時候先加入熱辣辣嘅湯!暖胃👍🏻 ⭐主菜【慢煮美國頂級牛小排】慢煮出嚟嘅肉特別嫩口但又帶點彈牙,好鐘意個醬汁酸酸甜甜。【日山A5和牛西冷】A5和牛入口即化,油脂好香,超級美味💋💋 ⭐甜品精選甜品♡【棉花糖.豆腐雪糕】少女打卡必影,白雪雪嘅棉花糖內有乾坤,係味道濃郁嘅豆腐雪糕🍦,食完扒食個甜品好滿足🥰🥰
同老公拍拖🥰
我哋嘅晚餐有4道菜同6道菜揀,我地今日試左6道菜。
⭐前菜:
【日本帶子拌牛油果茸.魚子醬海膽.柚子果凍】
切開帶子入邊包住海膽,配合有仔果凍特別好食。
【焗黑松露大啡菇.和牛.溫泉蛋】
造型以鳥籠呈現,好特別!切開大啡菇入邊有和牛好驚喜!
⭐湯
【法式雞清湯】
⭐主菜
【慢煮美國頂級牛小排】
慢煮出嚟嘅肉特別嫩口但又帶點彈牙,好鐘意個醬汁酸酸甜甜。
【日山A5和牛西冷】
A5和牛入口即化,油脂好香,超級美味💋💋