2024-07-17 100 瀏覽
之前係舊舖都見到幾多人食,成日都想去嚟試下。搬左新位置,更加方便,近返元朗市中心。本身都幾驚會好辣,貼近返湖南口味,但有得揀辣度,啱哂我食開微辣嘅人😜😜湖南麻辣牛肉米線,食完都覺得係餐廳招牌之一。朋友揀左小辣,對我嚟講都有啲辣。加入左蒜蓉同蔥粒更加惹味。牛肉帶有脂肪,肉質軟腍,食落都幾香口。牛肉辣辣地,加埋湯底係香而辣😋😋豬軟骨冬菇米線,叫左微辣,食食下就覺得唔夠辣,加左枱面嘅辣椒粒。而豬軟骨肥瘦適中,冬菇炆到好淋。但最好食嘅都係啲米線,同一般米線唔同,湖南米線係用大米製成,好香米味,又唔會煮到淋哂,加埋每日新鮮煲嘅豬骨湯底,食完都唔口渴👍🏻👍🏻夏天飲凍檸茶真係好爽,消暑之餘又解辣🤩🤩
夏天飲凍檸茶真係好爽,消暑之餘又解辣🤩🤩