2005-05-11
去朗豪坊行街順便搵食,之前上網睇過已打算o黎呢間。三文魚蘿蔔卷-薄薄一片的生蘿蔔包住三文魚,好清新幾適合夏天食,不過三文魚有D根。香芒柚子沙律-特別在於有幾片紫薑,所謂香芒都只係得幾粒,柚子份量亦唔多,最多係青木瓜絲。我認為醬汁唔夠多亦唔夠味,老公就剛好相反,話味道過酸。豬仔骨青咖哩-一共有5舊骨都算多,豬仔骨冇乜味勝在唔" 鞋" 口。D汁好浠,老公仲當湯飲,佢話好正,其實個咖哩汁又香又夠辣,只可惜我唔鐘意佢D椰汁味。多料卡拉布撈冬粉-全碟連D配料都冇乜味,除了D豬頸肉唔錯,不過切得太薄。D冬粉又話已撈了香辣汁,係完全冇味的,最後問個侍應姐姐拎D魚露同泰式酸辣醬點,但係D魚露太鹹,酸辣醬就好好味。仲有D冬粉又唔剪開,一大舊好難夾。最後o黎個香蒜白菜,雖然好簡單的一個炒菜,可能加了炒香的蒜蓉落去,好香好味,而且d白菜幾靚,唔會霉幾爽口。老公又叫了杯薄荷荔枝蜜,被d薄荷蓋晒D荔枝蜜味,我只飲到一陣勁薄荷味,如果鼻塞的話都通番晒。講下佢o地D服務唔錯,連老公都讚,侍應個個都好smart,唔會" 烚烚下" 。