2022-05-29
今日我哋6:00入座,之後就喺半個小時內很不高興地離開。😓😤原本想點慢煮羊膝,但係侍應同我哋講賣晒(但係其實佢哋係冇貨),所以點左1.蛋包牛肉飯2.海鮮拉麵3. 韓式豬手6:15pm見到我哋啲菜還未上,所以同佢講話可否取消豬手,我們會點炸雞。但係過了5分鐘(6:20pm)都仲未有人同我哋講話豬手已取消,所以我主動再搵侍應。佢嗰一刻先至同我講話,我哋唔可以點炸雞, 因為依家台台都有嗌炸雞,廚房應付唔到,同埋因為我哋只可以有90分鐘食嘢時間,所以食唔到。佢哋都仲未取消豬手,咁我地而家係咪都仲要取消豬手。我哋嗰一刻真係呆咗😒😒第一,如果唔係我自己主動問侍應問係咪已經同我哋取消咗豬手跟進成點,咁我哋咪白坐喺度? 第二,炸雞係佢哋招牌菜,但係就係因為得90分鐘食嘢時間,同埋因為好似佢哋侍應所講「台台都點左炸雞,所以我哋唔可以點炸雞」嘅理論,佢哋以咁嘅理由來唔俾我點炸雞, 真係好趕客。 第三,如果我哋食食吓覺得想再order多一啲,咁我哋係咪唔可以再order?所以到最後到6:25pm, 我哋就決定唔食,同佢講話取消晒所有嘢就離開。因為我相信佢哋都仲未有時間去煮我哋的order,已經過了半個小時,
1.蛋包牛肉飯
2.海鮮拉麵
3. 韓式豬手
我哋嗰一刻真係呆咗😒😒
所以到最後到6:25pm, 我哋就決定唔食,同佢講話取消晒所有嘢就離開。因為我相信佢哋都仲未有時間去煮我哋的order,已經過了半個小時,我哋還有兩個很細的小朋友,不想在1小時內速速地食完餐晚飯☹️(可能到上菜果一刻得返40分鐘都不出奇)
對佢哋嚟講做少一台客,佢哋都唔會緊張,因為以佢地侍應所講,佢哋廚房都煮唔切order…😤連佢哋嘅招牌菜炸雞都唔可以點🤬