2020-01-14
返娘家探阿媽, 回歸九龍城, 小曼谷向我揮手! 仍記得之前常來吃的! 每次都難決擇, 因為太多款式了! 今晚以魚做主題, 見其A+B 淤鮮組合好吸收, 選配左泰式燒盲鰽和燒脆皮白鱔。前者魚質鬆軟, 清香, 配醬汁好好吃。後者皮超脆, 重膠原且非常juicy, 魚肉質地彈牙, 少少鹽香已帶出鮮甜, 可不用汁配! 點都想叫個咖喱, 首次點青咖喱鴨胸, 咖喱微辣重椰香, 鴨胸鬆香, 連茄子, 豆角等配菜都好新鮮。有咖喱就要有烤餅, 點了芝士烤餅, 淨食已冇得輸, 芝士特濃, 硬脆鬆香, 燙手的熱度再沾上青咖喱, 好味窩心上心頭! 成日都食炒椰菜苗, 今晚試點新既, 食左個鐵板豬頸肉者椰菜苗, 真係者者聲咁上菜, 菜鮮甜, 豬頸肉唔算太肥, 而且都軟身, 但始終係者者款式, 唔怕肥但求好味既就叫啦! 還點了個泰式蟹肉煲仔翅, 味唔差既, 可能係太多年港式碗仔翅經驗, 感覺它較糊狀, 質感稀番d 會更岩口味! 整體依舊好食, 現場依舊熱鬧, 一到7:30pm 就爆人! Live band 亦好聽, 上菜都好快👍 保持好態度好水準😊 十分推介!!