2012-02-28
依日約左好友夜晚一齊食飯..慶祝佢2月生日+順便又聚下咁呢原本話去九龍城食泰菜~不過我又唔記得問佢果間坐唔坐得耐~只係心急諗到去過2次既"泰屋"環境好唔錯+可以坐得好耐~所以就叫左佢去囉由於食店既檯好細~所以我地叫住1,2個慢食諗住邊傾邊食..食完先再叫~先黎"青木瓜沙律"醬汁味道帶微辣而酸甜~木瓜絲口感好清爽之前未試過青木瓜沙律~其實味道都好ok不過相比之下~我較為鐘意柚子沙律..果甜更開胃"黃咖喱雞"咖喱汁比較帶水狀~味道唔辣..有淡淡咖喱香但淨食個汁會偏鹹左少少~點烤包就剛剛好雞肉份量都好多~不過部份過熟..帶少少鞋口感"蒜茸烤包" & "原味烤包"我計算錯誤左..烤包應該先叫一份~因為份量好巨攪到食完2份烤包之後~已經再叫唔到其他鹹點食物食店聘請由印度人煮理~依個"原味烤包"..好鬆軟綿綿口感"蒜茸烤包"..依個比原味更香~如果蒜茸料再多d就更好甜品.."椰汁木薯"其實我好少食泰式甜品~因為普遍都好甜依個熱辣辣木薯~椰漿調得夠杰身..但超甜@_@"整體食物+服務都ok..坐得算舒服同埋唔趕客
原本話去九龍城食泰菜~不過我又唔記得問佢
果間坐唔坐得耐~只係心急諗到去過2次既"泰屋"
環境好唔錯+可以坐得好耐~所以就叫左佢去囉
由於食店既檯好細~所以我地叫住1,2個慢食
諗住邊傾邊食..食完先再叫~先黎"青木瓜沙律" 醬汁味道帶微辣而酸甜~木瓜絲口感好清爽 之前未試過青木瓜沙律~其實味道都好ok
不過相比之下~我較為鐘意柚子沙律..果甜更開胃 "黃咖喱雞" 咖喱汁比較帶水狀~味道唔辣..有淡淡咖喱香
但淨食個汁會偏鹹左少少~點烤包就剛剛好 雞肉份量都好多~不過部份過熟..帶少少鞋口感 "蒜茸烤包" & "原味烤包"
我計算錯誤左..烤包應該先叫一份~因為份量好巨
攪到食完2份烤包之後~已經再叫唔到其他鹹點食物 食店聘請由印度人煮理~依個"原味烤包"..好鬆軟綿綿口感 "蒜茸烤包"..依個比原味更香~如果蒜茸料再多d就更好 甜品.."椰汁木薯" 其實我好少食泰式 甜品~因為普遍都好甜
依個熱辣辣木薯~椰漿調得夠杰身..但超甜@_@"
整體食物+服務都ok..坐得算舒服同埋唔趕客