2021-03-05
Chef Dan煮左好多好高質好精緻既食物俾我地大飽口福😋滿足🥰下次都會再約朋友黎幫襯😋推介大家黎依度食私房菜啊🥰係anytime catering真正食到大廚既用心製作,環境私隱度又高,適合三五知己聚會book場一齊嘆美食飲下酒傾下計😍情侶黎依度都好romantic😘主廚同staff仲好nice,黎依度fine dining絕對無錯ar🥰坐係廚房前面欣賞住chef煮野食真係好享受😍真係好值得黎依度一試,食過就知食物質素係物超所值😍小明為食餐單: 酸蘿蔔伴木耳🥕先黎好開胃既前菜,木耳上面放有一粒粒既酸蘿蔔,酸味味,開胃一流🥰素菜酥餅🌮香脆既曲奇餅底上面有d酸酸地既菜絲、菇、豆伴埋一齊,好清新😋泰式生蝦配青瓜🦐大大隻生蝦好爽口好新鮮,配埋酸甜微辣泰式醬好好味,青瓜好爽脆,一齊食好match,清新彈口,一啖放入口,正🥰紫蘇葉海膽天婦羅🥬好特別既天婦羅,之前食既天婦羅都係蝦、蕃薯、瓜等等,飲次chef特別以新既嘗試黎做依個天婦羅,超級新奇口感一流味道超曬班啊😍用紫蘇葉包住大大舊海鮮海膽係中間做天婦羅,外面紫蘇葉香脆,內裏海膽好香滑,入口即溶,兩種口感味道溶為一體,好榮幸食到依個新菜式🥰海鮮濃
小明為食餐單:
酸蘿蔔伴木耳🥕
素菜酥餅🌮
泰式生蝦配青瓜🦐
紫蘇葉海膽天婦羅🥬
海鮮濃湯🥣
上碟時有大蝦同帶子係碟中央,然後再加上熱辣辣濃郁忌廉湯,成個畫面好靚好似一幅畫咁😍湯非常濃郁同香,蝦同帶子都好新鮮鮮甜,加埋食用花既味道,好香好正😘
北寄貝配黑松露蛋🍳
原隻北寄貝下面有甜甜粒粒粟米,北寄貝肉好爽口彈口而且新鮮,肉底下仲有加左黑松露既滑蛋,好喜歡啊😋
香烤牛肉🥩
牛肉烤得剛剛好,保持原有肉汁,好重牛肉味,肥瘦適中,食食下食條配上既菜,兩隻中和感覺唔油膩好好味🥰
潮州蠔仔粥🍲
聽chef講佢係潮州人,煮潮洲粥果然拿手😍蠔仔好足料,隻隻飽滿,蠔味入曬粥度😋
薑汁豆腐花🍮
西式版既薑汁豆腐花,最上面有舊cream,原來係薑汁,一食即溶,中間有d脆脆合桃果仁,最下面就係豆腐花,好滑,次序要由底食上去,豆腐花又滑薑汁味更加錦上添花,賣相更加爆分,第一次食外表好似雪糕既薑汁豆腐花,好funny😍
湯圓綠豆蓉🥣
芝麻湯圓好煙韌,芝麻料好香濃,綠豆蓉清甜😘
黃金蝦🦐
依個黃金蝦係chef話煮開俾我地試下😋好香咸蛋味既大蝦,好夠鑊氣,新鮮熱辣辣,咬開蝦汁流出黎,蝦殼脆卜卜😋