2024-08-08 137 瀏覽
捌哥‧馬拉籽進駐大圍啦!主打馬來西亞菜👍🏻用料講究店內食材醬料例如:喇沙湯底、肉骨茶湯膽、拉茶的茶葉、咖央醬、豉油、胡椒粉等醬料都是馬來西亞空進口✈️係到可以食到原汁原味馬來西亞菜!🥢肉骨茶 一字骨湯底濃郁!一字骨炆到好入味!🥢咖央多士~烘到香脆多士配上咖哋醬椰香味出🥢馬拉沙嗲串燒 叫左牛、豬、雞各一串沙嗲醬濃郁!串燒係即叫即烤嘅夠晒熱辣🥢辣死你嗎配參巴魷魚材料豐富!參巴魷魚食落帶點微辣!香口可惹味配埋椰漿飯、青瓜、花生、乾魚仔、薯仔、雞蛋口感豐富!🥢檳城福建蝦麵可以自選麵底我叫左滲滲:油麵加米粉蝦湯味道香濃配上虎蝦、雞蛋、芽菜、腩肉同魚片!令人一絲難忘好味道!飲品叫左☕️怡保白咖啡 🍸桔仔話梅水 #香港美食 #香港生活#香港#探店 #香港探店 #週末探店 #香港旅遊 #車仔面 #香港地道美食 #hkfoodie #大圍 #大圍美食 #大圍站 #大圍好去處 #沙田#沙田美食 #沙田友#沙田好去處 #沙田美食 #美食📍大圍積存街14號兆苑地舖
捌哥‧馬拉籽
進駐大圍啦!主打馬來西亞菜👍🏻用料講究

店內食材醬料例如:喇沙湯底、肉骨茶湯膽、
拉茶的茶葉、咖央醬、豉油、胡椒粉等
醬料都是馬來西亞空進口✈️
係到可以食到原汁原味馬來西亞菜!

🥢肉骨茶 一字骨
湯底濃郁!一字骨炆到好入味!

🥢咖央多士~烘到香脆多士配上咖哋醬椰香味出

🥢馬拉沙嗲串燒 叫左牛、豬、雞各一串
沙嗲醬濃郁!串燒係即叫即烤嘅夠晒熱辣

🥢辣死你嗎配參巴魷魚
口感豐富!

🥢檳城福建蝦麵
可以自選麵底我叫左滲滲:油麵加米粉
蝦湯味道香濃配上虎蝦、雞蛋、芽菜、
腩肉同魚片!令人一絲難忘好味道!

飲品叫左☕️怡保白咖啡 🍸桔仔話梅水

📍大圍積存街14號兆苑地舖