2022-12-07
突然好想食家常小菜,朋友推介呢間位於旺角嘅中菜館,舖頭雖小但五臟俱全,整體環境乾淨企理,食物款式都幾多元化,仲要強調係冇味精嘅,健康又好味,絕對值得一試☺️酸甜藍莓骨煤炭飯都係第一次見🙈 排骨香脆可口,肉質軟嫩,味道酸甜十分開胃,煤炭飯口感軟糯,裏面仲有粒粒提子乾,幾有驚喜🫐 勝瓜番茄帶子米線都唔錯,配料滿滿,米線軟硬度適中,簡單又健康🤤小食方面都有好多選擇,脆皮牛腩超級創新🤣 外皮炸至酥脆,牛腩炆得勁腍,啖啖肉好滿足😍 手撕茄子細細碟,味道鮮甜,調味適中,作為開胃前菜就perfect啦~ 估唔到呢度仲有甜品!唔使專登走多轉去甜品舖食😆 楊枝甘露好有水準,香甜可口,入口順滑,絕對比得上出邊賣好貴嘅小店🤪 雪梨燉雪耳滋潤解渴,飲完之後暖笠笠~ 最後要埋檸檬薏米水同凍豆漿,兩款都好正,甜度適中,感覺更加健康🥺