咁啱嚟荃灣愉景新城行街,見到有一間叫茶餐廳2.0嘅餐廳,睇落去價錢又唔貴,所以就決定試一試😆今次我哋兩個人去,食咗一個雜扒鐵板餐($108),一個中式小菜($78)埋單$198!冇加一! 如果住喺附近嘅人可以煮少一餐落嚟食都抵呀🤣鐵板餐我揀咗飲羅宋湯,有小驚喜位😳就係個湯裏面竟然有牛肉啊!!😂一個$100嘅鐵板餐有咁嘅質素嘅湯,真係幾驚喜㗎🤣好多雜菜亦食得出唔係平時嘅菜頭菜尾,飲落去辣辣地幾開胃㗎😍雜扒餐裏面有一隻蝦🦐一條腸🌭 一塊牛扒,雞扒,豬扒😋好多料隻🦐搣咗殼之後其實得好少肉,食落去仲有少少梅,但可接受~牛扒有少少驚喜,切開見到啲肉應該係五成熟😮平時茶餐廳質素應該都有七成熟,佢會煮到五成熟真係唔錯,唔使擔心放喺鐵板太耐會全熟🤣亦食得出唔係梳打粉醃好耐嘅牛扒😍食落去有牛味🐂🐂🐂豬扒就冇乜特別,雞扒就有用類似香茅嘅嘢醃過,食得出有少少味精😕食到一半嘅時候個侍應先拎跟餐湯嘅多士俾我,所以我即時整咗啲肉同腸仔落去食🤣🤣中餐食咗XO醬翠玉瓜炒豬頸肉🐖🐖侍應一拎到上枱之後我係嚇一下😰哇!好足料啊!好多瓜同豬頸肉😱最後我哋係食淨咗少少瓜同肉🤭舊瓜佢切落去唔係一片片,好似一小個三角形咁~炒得好入

雜扒餐裏面有一隻蝦🦐一條腸🌭 一塊牛扒,雞扒,豬扒😋好多料
隻🦐搣咗殼之後其實得好少肉,食落去仲有少少梅,但可接受~

中餐食咗XO醬翠玉瓜炒豬頸肉🐖🐖
侍應一拎到上枱之後我係嚇一下😰
哇!好足料啊!好多瓜同豬頸肉😱
最後我哋係食淨咗少少瓜同肉🤭
舊瓜佢切落去唔係一片片,好似一小個三角形咁~炒得好入味,平時出面食嘅未必做到😎
同埋有一點值得一提就係佢真係用珍珠米🍚
食落去好煙韌同埋都好大碗,男士食都會夠飽😌
而個中湯就普通味精湯,唔好抱太大期望😕

總結:都會再去食嘅,因為價錢真係好相宜同埋味道其實唔差😛

地址: 茶餐廳2.0 (荃灣)
荃灣青山道398號愉景新城第二層2029號舖

評分:4.5/5.0