2024-06-18
逃離城市喧囂,架起帳篷,露營感覺就係觀塘!有時候環境既轉變係會吸引視覺神經,從而散發放鬆而歡樂多巴胺,滿天星燈光與露營場景就係有種浪漫呀~生焗泰式叉燒泰式風味焗烤香,肉質鮮嫩多汁,搭配泰式香料醬汁,酸甜鹹微辣的味道太豐富。藜麥牛油果沙律藜麥煙韌又飽肚,有我鍾意既牛油果配埋香醋汁,酸酸甜甜好開胃!😋 份量啱啱好,食完唔會太飽~椰汁冰泰式奶茶茶味濃郁,奶香十足,甜度啱啱好,唔會太甜膩。冰涼爽口,真係好解渴!下次一定會再嚟飲!鐵板是拉差炒豬腩肉配生菜嘩!呢個鐵板是拉差炒豬腩肉真係好惹味!豬腩肉煎得香脆,配埋辣辣哋嘅拉差醬,真係好開胃!生菜包住食,仲可以中和一下辣味,真係一流~蒜片墨魚蠻肉意粉意粉煮得啱啱好,彈牙又入味。墨魚蠻肉鮮甜彈牙,配埋香濃嘅蒜片醬汁,真係好惹味~
生焗泰式叉燒
藜麥牛油果沙律