餐廳: 茶木‧台式休閒餐廳 (黃埔天地)
資訊:

2016-09-20 592 瀏覽
今日大概1點左右, 經過這分店順便食午餐, 不用等位, 被安排坐中間位置2人位, 每次去茶木定必叫杯水果茶飲, 勝在夠大杯, 但其他人去茶木多數叫雪糕吐司, 賣相當然好吸引, 亦都係相機食先, 但我覺得試一次就夠, 此終好飽肚, 除非有多人分享, 如果唔係2個細食既女仔, 叫咗呢個吐司再各人叫杯飲品都飽水果茶 - 話明水果茶一定係有好多水果喺到, 有藍莓, 火龍果, 士多啤梨, 香橙, 青檸, 話梅, 再加個lipton茶包, 味道都一定唔錯既, 但每次飲都覺得好奇怪, 點解粒話梅會圍住啲黑種子喺到呢? 豬軟骨麵 - 湯底好濃, 豬軟骨都有3-4件, 濶身麵條口感煙韌
2016-09-14