2023-03-24 109 瀏覽
今日同朋友仔早咗放工,經過旺角附近嘅The FOREST,發現地下嗰間牛肉飯嘅舖頭冇人排隊,所以就即刻入去食晚餐。可能大家晏晝冇乜點食嘢,所以就狂點嘢食。朋友點咗野菜燒牛肉定食,我就想食多啲牛,所以點左重量燒牛肉飯。另外都點咗餃子,同埋唐揚炸雞做小食。因為我嗰個唔係一個餐,所以另外再嗌多一碗麵豉湯。一如既往,呢一間來自東京嘅牛丼店,有着濃厚嘅日本燒牛肉味道。雖然係快餐,但係非常正宗,又返咗鄉下嘅感覺。野菜燒牛肉定食🥬🥩我偷咗朋友仔幾舊牛同菜嚟食,放響鐵板上份外惹味,同埋燒得好香,朋友仔勁滿意。重量燒牛肉飯🥩🥩🥩至於我嘅燒牛肉飯,除咗牛肉嘅份量係平時一般牛丼嘅Double,繁多亦係Double。因為非常之肚餓,我竟然食得晒。燒牛肉飯味道,冇鐵板牛肉咁濃。好鍾意佢哋用嘅醬汁,有舖頭一貫嘅風格,鹹得來能夠帶出牛肉嘅鮮味。自己個人我喜好,鍾意加山椒調味,有少少麻痹嘅感覺,就算識好多牛肉都冇咁肥膩。餃子🥟日式嘅餃子,中規中矩,作為牛肉飯當專門店,餃子嘅質素可以接受。唐揚炸雞🐓要讚呢個炸雞,因為佢冇出邊其他舖頭,雞肉嘅表層冇乜炸粉。食落去啖啖肉,而且香煎恰到好處,唔錯。以香港唔同嘅牛丼飯店來講,呢

野菜燒牛肉定食🥬🥩

重量燒牛肉飯🥩🥩🥩

餃子🥟

唐揚炸雞🐓

以香港唔同嘅牛丼飯店來講,呢間舖頭能夠保持一貫嘅水準,所以我都成日會嚟食。